Opis HNF-a

10. travnja 2010. godine na dan kada je 1941. god. obnovljena Hrvatska država u Zagrebu je osnovana udruga "Hrvatski nacionalni front ". Zadaća udruge je čuvati i braniti nacionalne interese. Hrvatski narod mi je svetinja i spreman sam dati život za njega i svoju Domovinu. Smatram da ponekad radikalni potezi nisu neopravdani, te da unutar granica Republike Hrvatske najveća prava trebaju imati isključivo Hrvati i nitko drugi, a pogotovo ne određene nacionalne manjine koje su mom narodu kroz povijest nanijele neoprostivu štetu. Pitanje Hrvata u BiH bi rješio tražeći da se moj hrvatski narod izjasni na referendumu želi li ostati unutar BiH ili da se pripoji matici državi pripojenjem Hrvatskoj državi i dovodenjem države na njene povijesne granice,bilo sami ili u savezu ali nikad više na štetu mog hrvatskog naroda. Ustaški pokret nije bio ni fašistički ni nacionalsocijalistički, nego izvorno hrvatski revolucionaran i osloboditeljski.U Domovinskom ratu pripadnci HOS-a sa ponosom pozdravljaju ZA DOM SPREMNI i nikad se neće odreći pozdrava sa kojim se ginulo za slobodnu i NEZAVISNU DRŽAVU HRVATSKU. Činjenica, da se je bl.Alojzije Stepinac drugačije držao prema Ustaškom pokretu nego prema fašizmu i nacionalsocijalizmu dokazuje da je i sveta katolička crkva podržala ustaški pokret i stala uz svoj Hrvatski narod. ZA DOM SPREMNI HRVATSKOJ ODANI SINOVI I KĆERI !! !

Stjepan Penc

Pravaš

Pravaš

SAT

Pozdravni sadržaj HNF-a

Vrijeme

Pretraži ovaj blog

Kako je osnovan HNF

KAKO JE NASTAO HNF


HNF osnovao je Mate Prpić 1967. godine. Zajedno sa I. Matičevićem je u ljeto 1972. ušli u Jugoslaviju i širili propagandni materijal. Prema službenim jugoslavenskim izvorima ubili su zapovjednika policijske postaje u Karlobagu i vratili se u Njemačku. U drugoj polovici 1974. ponovno su ušli u Jugoslaviju, ali im je Udba uz pomoć agenta postavila zasjedu. Obojica su ubijeni. Uz njih je poginuo i jedan policajac, a više ih je ranjeno. Njihovom pogibijom HNF je prestala postojati .....

 10. travnja 2010. godine na dan kada je 1941. god. obnovljena Hrvatska država u Zagrebu je osnovana udruga "Hrvatski nacionalni front ". Zadaća udruge je čuvati i braniti nacionalne interese.
Hrvatski narod mi je svetinja i spreman sam dati život za njega i svoju domovinu. Smatram da ponekad radikalni potezi nisu neopravdani, te da unutar granica Republike Hrvatske najveća prava trebaju imati isključivo Hrvati i nitko drugi, a pogotovo ne određene nacionalne manjine koje su mom narodu kroz povijest nanijele neoprostivu štetu. Pitanje Hrvata u BiH bi rješli pripojenjem Hrvatskoj državi i dovođenjem države na njene povijesne granice.NDH - HNF.ZA DOM SPREMNI HRVATSKOJ ODANI SINOVI I KĆERI !!